Ρήγα Φεραίου 43 Πάτρα, & Ρήγα Φεραίου 150 Αίγιο, Ελλάδα
2610243075 - 6937308045, 6986996500

1 2

Κάντε το πρώτο βήμα τώρα, κλείνοντας ραντεβού

Απώλεια ακοής;

Δυσκολεύεστε να καταλάβετε τους συνομιλητές σας;.

Συμπτώματα μείωσης ήχου;

Βάζετε την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο δυνατά;.

Αδυναμία επικοινωνίας;

Σας έχουν πει ότι μιλάτε πιο δυνατά απ' ότι συνήθως;.

Εμβοές - Βουητά;

Έχετε εμβοές ή τζιτζίκια στ'αυτιά σας;

Τα άτομα με απώλεια ακοής ενδεχομένως να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εκδήλωσης προβλημάτων μνήμης και σκέψης μετέπειτα στη ζωή τους, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για τη Νόσο Αλτσχάιμερ, στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες εξέτασαν τις ακουστικές και πνευματικές ικανότητες 783 υγιών ατόμων μέσης ηλικίας. Πάνω από τα δύο τρίτα του δείγματος είχαν τουλάχιστον έναν γονιό που είχε διαγνωστεί με νόσο Αλτσχάιμερ.

«Καραδοκεί» η ήπια γνωστική εξασθένηση

Οι ειδικοί τους υπέβαλαν σε διάφορα γνωστικά τεστ κατά τη διάρκεια τεσσάρων ετών, με έμφαση στη μνήμη και την πνευματική επεξεργασία πληροφοριών. Όσοι είχαν εξ αρχής απώλεια ακοής είχαν υπερδιπλάσιο κίνδυνο να έχουν ήπια γνωστική εξασθένηση τέσσερα χρόνια αργότερα από εκείνους χωρίς ακουστικά προβλήματα.

«Τα ευρήματα δείχνουν ότι η απώλεια ακοής είναι μια πρώιμη ένδειξη πως το άτομο διατρέχει υψηλό κίνδυνο μελλοντικής γνωστικής εξασθένησης. Ωστόσο, θα πρέπει αν συνεχίσουμε την έρευνα προς επιβεβαίωση των συμπερασμάτων μας», σημείωσε η ερευνήτρια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν είναι η πρώτη μελέτη που εντοπίζει σχέση μεταξύ ακουστικής απώλειας και γνωστικών προβλημάτων. Και στο παρελθόν έχει διαπιστωθεί ότι η σοβαρή απώλεια ακοής αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης άνοιας.

Πάντως, προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν η απώλεια ακοής είναι απόρροια αλλαγών που σχετίζονται με την άνοια, ή αν η απώλεια ακοής από μόνη της συντελεί σε γνωστική εξασθένηση. Έτσι οι επιστήμονες προς το παρόν δεν γνωρίζουν αν η αντιμετώπιση της απώλειας ακοής μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εκδήλωσης άνοιας ή νόσου Αλτσχάιμερ.

Πρόβλημα και στον λόγο

Σε ξεχωριστή μελέτη και πάλι του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν εντοπίστηκε σχέση μεταξύ των προβλημάτων μνήμης και σκέψης και αλλαγών στην ευφράδεια λόγου. Σε δείγμα 219 μεσηλίκων που ετέθησαν υπό ιατρική παρακολούθηση για δύο χρόνια, όσοι είχαν πρώιμα σημάδια ήπιας γνωστικής εξασθένησης στην αρχή της μελέτης, είχαν πιο απότομη μείωση της ευφράδειας μετά από δύο χρόνια.

Επίσης, άλλες μελέτες που παρουσιάστηκαν στο ίδιο συνέδριο αναδεικνύουν τη σχέση διατροφής και πνευματικών ικανοτήτων. Η υγιεινή διατροφή σχετίζεται με μικρότερο κίνδυνο γνωστικών δυσκολιών, ακόμα και άνοιας. Μάλιστα, μελέτη που έγινε σε σχεδόν 6.000 άτομα στις ΗΠΑ έδειξε ότι όσοι ακολουθούσαν τη μεσογειακή διατροφή σε διάστημα 12 μηνών είχαν περίπου 35% λιγότερες πιθανότητες να έχουν χαμηλό σκορ στα γνωστικά τεστ
 
 
No result...

Τελευταία Νέα

 • 04 Ιανουαρίου 2012
  Καταξιωμένα προϊόντα
  04.01.2012 at 04:36h
  Η εταιρία είναι επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα του μεγάλου οίκου της Δανίας GnResound. Ο οίκος είναι εφάμιλλης ποιότητας, εξίσου αναγνωρισμένος και καταξιωμένος στο χώρο των ακουστικών βαρηκοΐας στην παγκόσμια αγορά.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • 04 Ιουνίου 2012
  Νέο αόρατο ακουστικό
  04.06.2012 at 04:37h
  Νέο αόρατο ακουστικό από τον δημοφιλή οίκο ακουστικών Resound της Δανίας. Η κορυφαία εταιρία δίνει τη λύση για διακριτική εφαρμογή, μιας και η τοποθέτηση γίνεται βαθύτερα από τα συνηθισμένα εσωτερικά ακουστικά.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • 04 Νοεμβρίου 2014
  Απώλεια Ακοής & Άνοια
  04.11.2014 at 04:31h
  Τα άτομα με απώλεια ακοής ενδεχομένως να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εκδήλωσης προβλημάτων μνήμης και σκέψης μετέπειτα στη ζωή τους, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για τη Νόσο Αλτσχάιμερ, στο Λονδίνο. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες εξέτασαν τις ακου...

  Διαβάστε Περισσότερα

 • 04 Νοεμβρίου 2014
  5 στάδια
  04.11.2014 at 04:33h
  Οι άνθρωποι που αναπτύσσουν την δυσκολία ακοής στην ενήλικη ζωή τους περνούν από πέντε βασικά στάδια. Σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται να περάσουν 10 χρόνια για να ξεκινήσει ο βαρήκοος την διαδικασία ανεύρεσης λύσης . Η σωστή και έγκαιρη ενημέρωση μπορεί να βοηθήσει έτσι ώστε η λύση να είναι μικρή κ...

  Διαβάστε Περισσότερα

 • 04 Νοεμβρίου 2014
  Επίδραση του καπνίσματος στην βαρηκοΐα
  04.11.2014 at 04:35h
  Έρευνα δείχνει ότι καπνιστές και παθητικοί καπνιστές είναι περισσότερο πιθανό να παρουσιάσουν απώλεια στην ακοή τους.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • 05 Δεκεμβρίου 2019
  Επιδότηση ΕΟΠΥΥ
  05.12.2019 at 12:23h
  Ο ΕΟΠΥΥ έχει αλλάξει τον τρόπο αποζημίωσης του ασφαλιζόμενου για την αγορά ακουστικών βαρηκοΐας, ο οποίος πληρώνει μόνο την συμμετοχή του και όχι ολόκληρο το ποσό. Η επιδότηση από τον ΕΟΠΥΥ ανέρχεται στα 450€ και είναι το μέγιστο ποσό που μπορεί να καλύψει ανεξάρτητα της αξίας του ακουστικού, προκε...

  Διαβάστε Περισσότερα

Ακουστικά Βαρηκοΐας