Ρήγα Φεραίου 43 Πάτρα, & Ρήγα Φεραίου 150 Αίγιο, Ελλάδα
2610243075 - 6937308045, 6986996500

1 2

Κάντε το πρώτο βήμα τώρα, κλείνοντας ραντεβού

Απώλεια ακοής;

Δυσκολεύεστε να καταλάβετε τους συνομιλητές σας;.

Συμπτώματα μείωσης ήχου;

Βάζετε την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο δυνατά;.

Αδυναμία επικοινωνίας;

Σας έχουν πει ότι μιλάτε πιο δυνατά απ' ότι συνήθως;.

Εμβοές - Βουητά;

Έχετε εμβοές ή τζιτζίκια στ'αυτιά σας;

Έρευνα δείχνει ότι καπνιστές και παθητικοί καπνιστές είναι περισσότερο πιθανό να παρουσιάσουν απώλεια στην ακοή τους.

Μελέτη του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ αναδεικνύει τη σύνδεση μεταξύ του καπνίσματος και της απώλειας ακοής. Η διακοπή ή η μείωση του καπνίσματος και η αποφυγή της παθητικής έκθεσης στον καπνό του τσιγάρου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης απώλειας στην ακοή, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε πριν από την Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος. Οι καπνιστές έχουν 15% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν απώλεια στην ακοή τους σε σχέση με τους μη καπνιστές όπως αποδεικνύει μια επιστημονική έρευνα του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ. Η έκθεση στον καπνό του τσιγάρου άλλων ανθρώπων επίσης αυξάνει την πιθανότητα να παρουσιαστεί απώλεια ακοής κατά 28% , ήδη πρώην καπνιστές έχουν ένα μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης κώφωσης – που μπορεί να οφείλετε στο ότι έχουν προχωρήσει σε ένα πιο υγιή τρόπο ζωής όταν σταμάτησαν το κάπνισμα.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ Ο γιατρός Ralph Holme, επικεφαλής της έρευνας Biomedical σχολίασε « Η απώλεια ακοής επηρεάζει 10 εκατομμύρια ανθρώπους στην Αγγλία και συχνά θεωρείται ως μια αναπόφευκτη συνέπειας της γήρανσης, αλλά, η έρευνα που δημοσιεύτηκε αποδεικνύει, ότι αυτό δε συμβαίνει πάντα. «Η απώλεια ακοής είναι ανεπανόρθωτη. Μπορεί να προκαλέσει απομόνωση και έχει ακόμη συνδεθεί με την έναρξη της άνοιας.

ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΑΚΟΗΣ Ο γιατρός Piers Dawes, από το Κέντρο Ανθρώπινης επικοινωνίας και Κώφωσης του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, που ηγήθηκε της έρευνας η οποία αφορά σχεδόν 165.000 νέους ?γγλους, πρόσθεσε, «Περίπου το 20% του πληθυσμού της Αγγλίας καπνίζει και έως 60% σε κάποιες περιοχές, το κάπνισμα μπορεί να αντιπροσωπεύει μια σημαντική αιτία της απώλειας της ακοής παγκοσμίως. Βρήκαμε ότι όσο περισσότερα πακέτα καπνίζει κάποιος ανά εβδομάδα και όσο περισσότερα χρόνια καπνίζει, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να προκληθεί βλάβη στην ακοή του. «Δεν είμαστε σίγουροι αν ο καπνός του τσιγάρου επηρεάζει απευθείας την ακοή ή αν το κάπνισμα που σχετίζεται με καρδιαγγειακά προβλήματα προκαλεί μικροαγγειακές αλλαγές που επηρεάζουν την ακοή, ή και τα δύο». Ο φαινομενικά αυξημένος κίνδυνος μεταξύ παθητικών καπνιστών σε σύγκριση με τους καπνιστές μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι παθητικοί καπνιστές έχουν συγκριθεί μόνο με ανθρώπους που δεν έχουν εκτεθεί σε καπνό. Αντιθέτως, οι καπνιστές έχουν συγκριθεί με ανθρώπους που δήλωναν ότι δεν είναι καπνιστές, αλλά μπορεί να έχουν συμπεριληφθεί και άνθρωποι που έχουν εκτεθεί παθητικά στον καπνό. Αυτό σημαίνει ότι η συσχέτιση του καπνίσματος με την απώλεια ακοής μπορεί να έχει υποτιμηθεί.

No result...

Τελευταία Νέα

 • 04 Ιανουαρίου 2012
  Καταξιωμένα προϊόντα
  04.01.2012 at 04:36h
  Η εταιρία είναι επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα του μεγάλου οίκου της Δανίας GnResound. Ο οίκος είναι εφάμιλλης ποιότητας, εξίσου αναγνωρισμένος και καταξιωμένος στο χώρο των ακουστικών βαρηκοΐας στην παγκόσμια αγορά.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • 04 Ιουνίου 2012
  Νέο αόρατο ακουστικό
  04.06.2012 at 04:37h
  Νέο αόρατο ακουστικό από τον δημοφιλή οίκο ακουστικών Resound της Δανίας. Η κορυφαία εταιρία δίνει τη λύση για διακριτική εφαρμογή, μιας και η τοποθέτηση γίνεται βαθύτερα από τα συνηθισμένα εσωτερικά ακουστικά.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • 04 Νοεμβρίου 2014
  Απώλεια Ακοής & Άνοια
  04.11.2014 at 04:31h
  Τα άτομα με απώλεια ακοής ενδεχομένως να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εκδήλωσης προβλημάτων μνήμης και σκέψης μετέπειτα στη ζωή τους, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για τη Νόσο Αλτσχάιμερ, στο Λονδίνο. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες εξέτασαν τις ακου...

  Διαβάστε Περισσότερα

 • 04 Νοεμβρίου 2014
  5 στάδια
  04.11.2014 at 04:33h
  Οι άνθρωποι που αναπτύσσουν την δυσκολία ακοής στην ενήλικη ζωή τους περνούν από πέντε βασικά στάδια. Σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται να περάσουν 10 χρόνια για να ξεκινήσει ο βαρήκοος την διαδικασία ανεύρεσης λύσης . Η σωστή και έγκαιρη ενημέρωση μπορεί να βοηθήσει έτσι ώστε η λύση να είναι μικρή κ...

  Διαβάστε Περισσότερα

 • 04 Νοεμβρίου 2014
  Επίδραση του καπνίσματος στην βαρηκοΐα
  04.11.2014 at 04:35h
  Έρευνα δείχνει ότι καπνιστές και παθητικοί καπνιστές είναι περισσότερο πιθανό να παρουσιάσουν απώλεια στην ακοή τους.

  Διαβάστε Περισσότερα

 • 05 Δεκεμβρίου 2019
  Επιδότηση ΕΟΠΥΥ
  05.12.2019 at 12:23h
  Ο ΕΟΠΥΥ έχει αλλάξει τον τρόπο αποζημίωσης του ασφαλιζόμενου για την αγορά ακουστικών βαρηκοΐας, ο οποίος πληρώνει μόνο την συμμετοχή του και όχι ολόκληρο το ποσό. Η επιδότηση από τον ΕΟΠΥΥ ανέρχεται στα 450€ και είναι το μέγιστο ποσό που μπορεί να καλύψει ανεξάρτητα της αξίας του ακουστικού, προκε...

  Διαβάστε Περισσότερα

Ακουστικά Βαρηκοΐας