Ρήγα Φεραίου 43 Πάτρα, & Ρήγα Φεραίου 150 Αίγιο, Ελλάδα
2610243075 - 6937308045, 6986996500
Συχνές Ερωτήσεις
Σε ότι αφορά στην ομιλία μπορεί η βαρηκοΐα να παρουσιάζεται όχι σε όλους τους ήχους αλλά σε κάποιους από αυτούς με αποτέλεσμα το άτομο να αισθάνεται ότι ακούει και κυρίως όταν βρίσκεται σε θορυβώδες περιβάλλον.

Ασφαλιστικά Ταμεία - Επιδότηση - Διαδικασία
Εδώ θα βρείτε απαντήσεις στε συχνές ερωτήσεις τους για θέματα ακουστικών ... Πόσα χρήματα χορηγεί ο ΕΟΠΥΥ για τα ακουστικά βαρηκοΐας και ποιά είναι η διαδικασία...
Επιδότηση ΕΟΠΥΥ για χορήγηση ακουστικών βαρηκοΐας
Ο ΕΟΠΥΥ έχει αλλάξει τον τρόπο αποζημίωσης του ασφαλιζόμενου για την αγορά ακουστικών βαρηκοΐας, ο οποίος πληρώνει μόνο την συμμετοχή του και όχι ολόκληρο το ποσό.
Η επιδότηση από τον ΕΟΠΥΥ ανέρχεται στα 450€ και είναι το μέγιστο ποσό που μπορεί να καλύψει ανεξάρτητα της αξίας του ακουστικού, προκειμένου οι ασφαλιζόμενοι να μπορέσουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους κάνοντας χρήση ακουστικών βαρηκοΐας.
Η επιδότηση από τον ΕΟΠΥΥ δίνεται κάθε 4 χρόνια. Στα παιδιά έως 15 ετών η επιδότηση χορηγείται κάθε έτος με την προϋπόθεση να υπάρχει σημαντική μείωση στην ακουστική οξύτητα, γεγονός που προκύπτει από συγκριτικά ακουογράμματα και πάνω από 50 decibell βαρηκοΐας..

Είμαστε συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ! Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες!

Διαδικασία Προσκόμισης Απαραίτητων Εγγράφων
Ο ασφαλισμένος πρέπει να προσκομίσει τα εξής:

  • Α) Βιβλιάριο Υγείας Ασφαλισμένου
  • Β) Ηλεκτρονική Γνωμάτευση ΕΚΠΥ
  • Γ) Ακοόγραμμα
  • Δ) Σφραγίδα από ελεγκτή ιατρό του ΕΟΠΥΥ (μέσα σε 10 ημέρες από την ημερομηνία της γνωμάτευσης)

Όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την διαδικασία επιδότησης ακουστικών βαρηκοΐας την αναλαμβάνουμε εξ' ολοκλήρου εμείς.

Έτσι ο ασφαλιζόμενος προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε εμάς, πλέον πληρώνει μόνο την συμμετοχή του αποφεύγοντας την διαδικασία κατάθεσης των χαρτιών και αναμονής για την αποζημίωση.


Είμαστε συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ! Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες!

 

Τι ονομάζουμε βαρηκοΐα;
Γενικά ως βαρηκοΐα αναφέρεται ο ιατρικός ορός που περιγράφει την μείωση της ακουστικής ικανότητας του ατόμου και είναι μια πάθηση που πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα από ειδικούς ακοοπροσθετιστές.
Ποιές είναι οι ενδείξεις της απώλειας ακοής;
Η απώλεια της ακοής είναι συχνά συνέπεια της διαδικασίας γήρανσης και επέρχεται σταδιακά , για αυτό δεν γίνεται αντιληπτή αμέσως .Υπάρχουν παρόλα αυτά κάποια «σημάδια» που μαρτυρούν την παρουσία βαρηκοΐας . Αναρωτηθείτε τα εξής :

  • Α) Υπάρχουν φορές που δεν ακούτε το χτύπημα του τηλεφώνου ή το κουδούνι της πόρτας;
  • Β) Όταν παρακολουθείτε τηλεόραση ή ακούτε ραδιόφωνο σας παραπονιούνται οι γύρω σας για την ένταση που ακούτε ;
  • Γ) Ζητάτε συχνά να σας επαναλάβουν λέξεις ή να σας απευθύνονται πιο δυνατά ;
  • Δ) Αποφεύγετε τις τηλεφωνικές συνομιλίες γιατί σας είναι δύσκολο να συνεννοηθείτε ;
  • Ε) Δυσκολεύεστε να παρακολουθήσετε μια συζήτηση σε θορυβώδες περιβάλλον ;

Εάν έχετε απαντήσει ΝΑΙ σε κάποιες από τις παραπάνω ερωτήσεις τότε είναι πιθανόν να έχετε κάποιο πρόβλημα ακοής .

Ποίες είναι οι συνέπειες από την μείωση της ακοής;
Η μειωμένη ακοή δυσχεραίνει την επικοινωνία με τους συνανθρώπους μας και το περιβάλλον, οδηγώντας μας σε ελαχιστοποίηση των κοινωνικών επαφών ,στην περιθωριοποίηση και την απομόνωση .Σε μικρότερες ηλικίες προκαλεί υστέρηση στην ανάπτυξη του λόγου και στην νοητική ωριμότητα.
Είναι η ακοή μου τόσο απαραίτητη;
Η ακοή είναι μια από τις πέντε αισθήσεις με τις οποίες ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται και αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του. Μας επιτρέπει να κοινωνικοποιηθούμε ,να δουλέψουμε ,να διασκεδάσουμε , μας προειδοποιεί και μας προστατεύει. Μας επιτρέπει να ζήσουμε την ζωή μας στο μέγιστο.
Μπορεί το πρόβλημα ακοής να αντιμετωπιστεί;
Το πρώτο βήμα για την σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η έγκυρη διάγνωση από έναν ΟΡΛ ιατρό και εφόσον δεν συντρέχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα το οποίο θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή ή εγχείρηση , τότε η επίσκεψη σε έναν ειδικό ακοοπροσθετιστή είναι απαραίτητη.
Τι είναι το ακουστικό βαρηκοΐας και πώς θα βρώ αυτό που μου ταιριάζει;
Ακουστικά βαρηκοΐας είναι βοηθήματα ακοής υψηλής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας , που αποκατασταίνουν την ακοή μέσω ενίσχυσης του φάσματος του ήχου. Κάθε ακουστικό είναι σχεδιασμένο και ρυθμισμένο στις ανάγκες και απαιτήσεις της κάθε πάθησης από ειδικούς ακοοπροσθετιστές έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ο μέγιστος βαθμός αποκατάστασης σε κάθε περίπτωση.
Τι είναι οι εμβοές και πως μπορώ να ανακουφιστώ από αυτές;
Με τον όρο «Εμβοές» περιγράφεται ιατρικά το βουητό ή «τζιτζίκια» που ακούν πολλοί άνθρωποι στο ένα ή και στα δύο αυτιά. Αυτοί οι ήχοι δεν προέρχονται από το περιβάλλον και δεν αποτελούν μια νόσο ,άλλα ένα ενοχλητικό σύμπτωμα .Πολλές φορές η χρήση ακουστικών βαρηκοΐας βοηθά στην ανακούφιση των εμβοών .Ένας λεπτομερής έλεγχος της ακοής είναι το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση και των έλεγχο τους.
Ένα ή δύο ακουστικά;
Εάν υφίσταται απώλεια ακοής και στα δύο αυτιά , αμφοτερόπλευρη βαρηκοΐα ,τότε είναι πιθανό να χρειάζεστε δύο ακουστικά βαρηκοΐας. Η χρήση δύο ακουστικών βαρηκοΐας έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη κατανόηση των ήχων ,την καλύτερη διάκριση ομιλιών σε θορυβώδη περιβάλλον σε σχέση με την χρήση ενός μόνο ακουστικού βοηθήματος.3