Ρήγα Φεραίου 43 Πάτρα, & Ρήγα Φεραίου 150 Αίγιο, Ελλάδα
2610243075 - 6937308045, 6986996500
Πριν την Αγορά

Πριν την αγορά

Η επιλογή του σωστού ακουστικού βαρηκοΐας είναι μια προσωπική διαδικασία η οποία απαιτεί μια λεπτομερή και εκτεταμένη πληροφόρηση από έναν ειδικό σε θέματα ακοής.

Καθώς διερευνάτε τις εναλλακτικές σας λύσεις, διαθέστε λίγο χρόνο για να μάθετε πως τα ακουστικά βοηθήματα συγκρίνονται μεταξύ τους.

Τα χαρακτηριστικά της ακουστικής σας απώλειας
Η φύση και η σοβαρότητα της ακουστικής σας απώλειας θα αποτελέσει ένα σημαντικό ρόλο στην επιλογή του κατάλληλου ακουστικού βοηθήματος το οποίο θα σας παρέχει την καλύτερη δυνατή ακουστική εμπειρία.
Ο τρόπος ζωής σας
Σκεφτείτε την εργασία σας και τις δραστηριότητες που κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας. Μήπως η απώλεια στην ακοή σας δυσκολεύει ή καθιστά αδύνατη κάποια από αυτές τις συνήθειές σας; Τώρα προσδιορίστε τις ανάγκες σας και θέστε κάποιες προτεραιότητες. Τα χαρακτηριστικά που διαθέτουν τα βασικά ακουστικά περιβάλλοντά σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσουν να περιορίσετε τις επιλογές σας.
Οι τεχνολογικές σας απαιτήσεις
Τα σημερινά ακουστικά βοηθήματα καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος σχεδίων. Κάποια μοντέλα διαθέτουν χειροκίνητους ρυθμιστές έντασης. Αλλα αυτόματα προσαρμόζονται στις νέες ακουστικές συνθήκες. Τα περισσότερα ακουστικά βοηθήματα επεξεργάζονται τον ήχο ψηφιακά και επιτρέπουν την τελειοποίησή του ώστε να ταιριάζει απόλυτα με τις ακουστικές ανάγκες του χρήστη. Η ποιότητα του ήχου πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τη διαδικασία επιλογής του κατάλληλου ακουστικού βοηθήματος. Αλλά κάθε τεχνολογική πρόοδος δεν παρέχει οφέλη σε κάθε ακουστική απώλεια, και ακόμη και τα βασικά ακουστικά βοηθήματα μπορούν να μεταφέρουν την κατάλληλη ποιότητα ήχου. Ζητήστε από τον ακοοπροθετιστή σας να εκτιμήσει το επίπεδο επιτήδευσης που χρειάζεστε.
Η φυσιολογία σας
Φυσικοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν της επιλογή ενός ακουστικού βοηθήματος. Το σχήμα και το μέγεθος του ακουστικού καναλιού μπορεί να κάνει την εφαρμογή ενός συγκεκριμένου τύπου ακουστικού δύσκολη για κάποιους χρήστες. Για παράδειγμα, αν το ακουστικό σας κανάλι είναι εξαιρετικά στενό, ένα ακουστικό βοήθημα μέσα στο ακουστικό κανάλι μπορεί να μην έχει την καλύτερη εφαρμογή.
Ένα αφτί ή δύο;
Αν η απώλεια στην ακοή σας επηρεάζει μόνο το ένα σας αφτί, μπορεί να χρειάζεστε μόνο ένα ακουστικό βοήθημα. Παρόλο που ηλικία - και θόρυβος- σχετίζονται με την ακουστική απώλεια τείνουν να επηρεάζουν και τα δύο αφτιά, το ακουστικό προφίλ σας για κάθε αφτί μπορεί να είναι διαφορετικό. Γενικά, η διπλή εφαρμογή είναι πιο αποτελεσματική. Βοηθάει το χρήστη να διακρίνει τους ήχους πιο εύκολα και να προσδιορίσει από ποια κατεύθυνση έρχεται ο ήχος. Επιπλέον, κάποια από τα οφέλη της σημερινής ψηφιακής τεχνολογίας είναι διαθέσιμα μόνο με μια διπλή εφαρμογή ακουστικών βαρηκοΐας. Σήμερα, περίπου τα 2/3 των καινούργιων χρηστών επιλέγουν τη διπλή εφαρμογή. Ως σύνολο, αυτοί οι χρήστες αναφέρουν ένα υψηλότερο επίπεδο ικανοποίησης σε σύγκριση με εκείνους που έχουν προμηθευτεί ένα μόνο ακουστικό βοήθημα.
Ευκολία στη χρήση
Τα μικρά ακουστικά βοηθήματα είναι τα πιο διακριτικά, αλλά μπορούν παράλληλα να είναι πιο δύσκολα στη χρήση. Αν διαθέτετε διορατικότητα και επιδεξιότητα στις προκλήσεις, μπορεί να θελήσετε να δοκιμάσετε μια μεγαλύτερου μεγέθους συσκευή η οποία προσαρμόζεται αυτόματα.
Κόστος και αξία
Το ακουστικό σας βοήθημα είναι κάτι περισσότερο από ένα κομμάτι πλαστικό που φιλοξενεί μια υψηλού επίπεδου τεχνολογία. Είναι μια επένδυση στην ποιότητα ζωής σας, στην ικανότητα να συμμετέχετε πλήρως στις επαφές με τους οικείους σας, στη δουλειά και στις δραστηριότητές σας. Σκεφτείτε τι αξιολογείτε περισσότερο σε μια ακουστική λύση. Είναι η τελευταία τεχνολογία; Είναι η άνεση και η ευκολία στη χρήση; Ορίζοντας τις προτεραιότητες και τις προσδοκίες σας θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε πόσα χρήματα είστε πρόθυμοι να ξοδέψετε για το ακουστικό σας βοήθημα. Γενικά τα ακουστικά βοηθήματα κοστίζουν από αρκετές εκατοντάδες μέχρι λίγες χιλιάδες ευρώ. Τυπικά, οι τιμές αντανακλούν το επίπεδο έρευνας και ανάπτυξης που έχει γίνει για το συγκεκριμένο προϊόν, καθώς και την ποιότητα των συστατικών του. Τα πιο μικρά, πιο ανεπτυγμένα τεχνολογικά ακουστικά βοηθήματα κάποιες φορές μπορεί να κοστίζουν περισσότερο. Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να βρουν ένα ποιοτικό ακουστικό βοήθημα που ταιριάζει στις ανάγκες τους σε ένα σχετικά μικρό εύρος τιμών. Το κόστος ενός ακουστικού βοηθήματος μπορεί να περιλαμβάνει ή να μην περιλαμβάνει τις υπηρεσίες που σας παρέχει ο ακοοπροθετιστής σας όπως οι δοκιμές, η κατασκευή των εκμαγείων, η εφαρμογή και η συνεχής παρακολούθηση. Φροντίστε να κατανοήσετε πλήρως ποιες υπηρεσίες περιλαμβάνονται ώστε να μπορέσετε να πάρετε μια σωστή απόφαση.
Επαγγελματική συμβουλή
Η ποιότητα της ακουστικής σας εμπειρίας εξαρτάται σημαντικά από τις υπηρεσίες και την παρακολούθηση που λαμβάνετε μετά της αγορά του ακουστικού βοηθήματος. Να γιατί είναι σημαντικό να συνεργάζεστε με τον κατάλληλο ακοοπροθετιστή και κατασκευαστή που μπορεί να σας παρέχει την αξιοπιστία και την ποιοτική συνεργασία που αξίζετε. Ένας αξιόπιστος ακοοπροθετιστής θα σας βοηθήσει να βρείτε το ακουστικό βοήθημα που ταιριάζει κατάλληλα στις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας. Ο ίδιος θα πάρει ένα πρόπλασμα από το ακουστικό σας κανάλι, θα επιλέξει το κατάλληλο ακουστικό βοήθημα και θα το προσαρμόσει ώστε να εφαρμόζει καλά.
Εγγύηση και Πληροφορίες επισκευής
Τα περισσότερα ακουστικά βοηθήματα συνοδεύονται από εγγύηση και εγγύηση επισκευής. Πριν προχωρήσετε στην αγορά, ενημερωθείτε για την εγγύηση του ακουστικού σας βοηθήματος κάνοντας κάποιες ερωτήσεις σχετικά με:

· Τη διάρκεια της εγγύησης
· Την πιθανότητα επέκτασης της εγγύησης
· Πληροφορίες σχετικά με τι περιλαμβάνει και τι όχι
· Αν παρέχονται ή όχι ακουστικά βοηθήματα αντικατάστασης κατά τη διάρκεια της επισκευής
· Την εγγύηση επιστροφής
· Την προστασία σχετικά με την αλλαγή της ακουστικής απώλειας
· Υπηρεσίες παρακολούθησης μετά την πώληση
· Την τηλεφωνική γραμμή ασθενών
· Το πρόγραμμα μπαταριάς
Πρόγραμμα εκπαίδευσης
Η χρήση ενός ακουστικού βοηθήματος περιλαμβάνει την επανεκπαίδευση του εγκεφάλου να ακούει ήχους που δεν άκουγε για λίγο καιρό. Ο ακοοπροθετιστής σας μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε μια ομαλή μετάβαση σε αυτό το νέο τρόπο ακοής.
Διαδικασία εξυπηρέτησης
Επιλέξτε ένα ακουστικό βοήθημα το οποίο συνοδεύεται από ένα δίκτυο έμπειρων τεχνικών για τις επισκευές και τις προσαρμογές. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι επισκευές θα πραγματοποιούνται γρήγορα και με ακρίβεια. Ρωτήστε σχετικά με πιθανή αντικατάσταση του ακουστικού σας βοηθήματος κατά τη χρονική διάρκεια της επισκευής. Από τη στιγμή που θα συνηθίσετε την αλλαγή που επιφέρουν τα ακουστικά βοηθήματα δε θα θέλετε να ζήσετε ούτε λεπτό χωρίς αυτά.