Ρήγα Φεραίου 43 Πάτρα, & Ρήγα Φεραίου 150 Αίγιο, Ελλάδα
2610243075 - 6937308045, 6986996500
Ταξίδι με Αεροπλάνο

Όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο

Υπάρχουν απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε να αισθάνονται τα αφτιά σας καλύτερα.

Το αεροπορικό ταξίδι μπορεί να αποδειχτεί ως μια άβολη εμπειρία.

Ακολούθως εξηγούμε γιατί συμβαίνει αυτό και μοιραζόμαστε μαζί σας πέντε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν ώστε να μην είναι άβολη η πτήση. Επίσης δίνουμε απαντήσεις σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχετε σχετικά με τις πτήσεις και τα αφτιά σας. Γιατί πονάνε τα αφτιά μου όταν ταξιδεύω με αεροπλάνο;


Ο πόνος στα αφτιά όταν κάποιος ταξιδεύει με αεροπλάνο συνήθως οφείλεται στις αλλαγές της πίεσης που υπάρχει μέσα στην καμπίνα του αεροπλάνου. Αυτό παρατηρείται κυρίως κατά τη διάρκεια της προσγείωσης και της απογείωσης. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο αέρας που υπάρχει στο έσω ους έχει χαμηλότερη πίεση από τον αέρα της καμπίνας και το έσω ους χρειάζεται να εφοδιαστεί και πάλι με αέρα για να αποθηκεύσει την ίδια πίεση. Στα προβλήματα μπορεί να περιλαμβάνονται: πόνος έντονου σφιξίματος στο έσω ους, αμβλύτητα της ακοής ή μια αίσθηση "γεμίσματος" του ακουστικού καναλιού.

Ο αέρας φτάνει στο έσω ους μέσω της ευσταχιανής σάλπιγγας. Αυτή είναι συνήθως κλειστή αλλά ανοίγει όταν καταπίνουμε, όταν μασάμε ή όταν χασμουριόμαστε. Σε κάποιους ανθρώπους η ευσταχιανή σάλπιγγα δεν ανοίγει τόσο εύκολα όσο σε άλλους, επομένως η πίεση μπορεί να μην εξισώνεται γρήγορα. Η ευσταχιανή σάλπιγγα μπορεί επίσης να είναι μπλοκαρισμένη όταν είμαστε κρυωμένοι ή έχουμε κάποια λοίμωξη στο λαιμό.

ΠΕΝΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  1. Κατάποση ή μάσημα Όταν καταπίνουμε, ο αέρας μπορεί να περάσει πιο εύκολα μέσω της ευσταχιανής σάλπιγγας. Μπορείτε να ενισχύσετε αυτή τη διαδικασία μασώντας τσίχλα ή καραμέλα.
  2. Χασμουρητό Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για το άνοιγμα της ευσταχιανής σάλπιγγας, αλλά είναι δύσκολο να το κάνει κάποιος συνέχεια. Η εναλλαγή μεταξύ της κατάποσης και του χασμουρητού ίσως είναι πιο εύκολη.
  3. Μείνετε ενυδατωμένοι Εξασφαλίστε ότι διαθέτετε αρκετά υγρά για να πιείτε ώστε να μην αφυδατωθείτε. Αν υπάρξει πρόβλημα αφυδάτωσης, η βλέννα της μύτης και η ευσταχιανή σάλπιγγα κολλάνε, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος της απόφραξης. Αποφύγετε να πίνετε αλκοολούχα ποτά διότι έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος αφυδάτωσης.
  4. Μείνετε ξύπνιοι Να είστε ξύπνιοι όταν το αεροπλάνο αρχίζει να απογειώνεται ή να προσγειώνεται διότι η ευσταχιανή σάλπιγγα δεν ανοίγει καλά όταν κοιμόμαστε.
  5. Χειρισμός Valsalva Αυτός ο χειρισμός αναγκάζει τον αέρα να μπει στην ευσταχιανή σάλπιγγα, εξισορροπώντας την πίεση. Για να το κάνετε αυτό πρέπει να κλείσετε τη μύτη και το στόμα σας και να προσπαθήσετε να εκπνεύσετε από τη μύτη. Δε θα βγει αέρας προς τα έξω αλλά θα ακούσετε τα αφτιά σας να κάνουν ένα "ποπ" όταν η πίεση θα εξισορροπήσει. Αυτή η πράξη δε μπορεί να βοηθήσει τα μικρά παιδιά γιατί η ευσταχιανή τους σάλπιγγα δεν έχει αναπτυχθεί.